"Играй и учи" за НАТО

24.06.2019 г., 13:07
"Играй и учи" за НАТО

На 21.06.2019г. в СУ "Васил Левски" - гр.Троян по повод 70-та годишнина на НАТО "Сдружение за гражданско развитие" представи пред десетокласници от "А" и "Б" паралелки, създадената от тях образователна игра "Играй и учи" - с въпроси за историята, структурата, мисията, основните цели, реакциите на НАТО при кризи и други.

Към момента играта е достъпна на български и английски език.

Тя е създадена с подкрепата на НАТО и е насочена към младите хора. Основната ѝ цел е чрез иновативен и неформален метод да им помогне да усвоят по-лесно нова информация за Алианса.

За да стимулира активността на младежите, сдружението организира състезание на страницата си във Фейсбук на адрес Active Start, където всеки понеделник до 15 септември ще се публикува името на играча с най-много точки, който ще получи награда за постигнатия резултат.

Структурата на играта доста прилича на "Стани богат", като дори трите жокера в горния край на екрана са сходни с тези от телевизионното предаване: 50 на 50; помощ от публиката (в случая това е компютърът); и смяна на въпроса. На всеки няколко правилно отговорени въпроса получавате бонус точки.

 

Дървена ваканция!!!
 

Урок- добра практика по Компютърно моделиране и математика с ученици от 4а клас
 

Националното КЛЕТ състезание по немски език