БЛАГОДАРЯ, МОМИЧЕТА!

18.01.2019 г., 08:40
БЛАГОДАРЯ, МОМИЧЕТА!

В деня на думата "Благодаря!" директорът на училището връчи грамоти, издадени от Министерството на образованието и науката, на две единайсетокласнички – Нина Дулева и Жанет Ченковска – за блестящото им представяне в Националните многоезични състезания.

Ръководството на училището добави за всяко от момичетата и парична премия от 100 лв., съгласно Наредбата за стипендии и насърчаване на талантливи ученици.

Нина Дулева не за първи път защитава постиженията си по испански език – миналата година тя бе единствената участничка, която изучава езика като втори чужд, но постигна резултат, равен на постиженията на представителите от гимназии с традиции в изучаване на езика като основен. Тази есен на националния кръг на многоезичното състезание сред участници с втори чужд език Нина зае престижното второ място.

В категория "Немски език - втори чужд език” Жанет Ченковска се нареди трета сред над 40 състезатели.

Ученичките се подготвят от госпожа Ренета Христова и госпожа Дарина Гадевска, а Нина посещава и групата за подготовка за олимпиади и състезания по Националната програма на МОН за талантливи ученици с ръководител г-жа Дочева. И двете момичета са участнички в проекта на училището "Виртуален пътешественик” , където активно използват както любимите си немски и испански, така и английски език.

Директорът на училището благодари на момичетата за старанието, упоритостта и достойнството, с което двете единайсетокласнички защитиха обучението по втори чужд език в училището и им пожела нови върхове за покоряване! 

Бъдещите наши учители
 

Петокласници помагат на лесовъдите
 

Стефан - на финала на Spelling Bee