Нов блестящ успех на Симеон

06.08.2017 г., 12:45
Нов блестящ успех на Симеон

Разговаряме със Симеон Бояджиев – поводът е новата му награда (СМАРТФОН!) от поредния конкурс, в който той се представи блестящо.

Ето какво ни разказа той самият:

"В началото на юни класната, госпожа Минкова, ни покани да участваме в конкурса за есе на тема "Mоята кариера – мечта или реалност", обявен от "Еврогайдънс". Зарадвах се, че най-накрая имам възможност да си подредя мислите по тази тема и в предварителната анкета разказах, че имам много хобита и често наистина се чудя как ще си избера професия; че обичам да се изявявам и че наистина смятам мечтаната си кариера за възможна… Пък и списъкът с наградките... доста ми хареса! С нетърпение чаках класирането цял месец, защото някак вярвах, че съм се справил добре".

В сайта организаторите споделят, че оценяването на творбите е било тежка и отговорна работа: "Повече от 50 творби, които описват различни мечти, планове, надежди и таланти бяха подложени на обстоен прочит и старание относно цялостното класиране. Критериите за оценка бяха: разработка на теза, свързана с темата на есето, която да бъде добре аргументирана, адекватна и убедително; да се изгради логическа свързаност на всяко ниво на текста (въвеждащата и финалната част)".

Но все пак конкурсът има своите правила и с награда са отличени само пет произведения – най-въздействащи и най-вдъхновени. Голямата награда е именно за Симеон, чието есе получи 99 от 100 възможни точки! Смартфонът е чудесен, а той наистина държи "да го използва", а не "просто да се забавлява".

Пожелаваме на Симеон да се сбъднат мечтите му и да бъде щастлив в професията, която сам си избере!

 

В старопрестолно Търново – без МОЛ!!
 

Изключително участие в конкурса за поезия "Никола Вапцаров"
 

Поредно участие в Международния екофорум "Сребърна"