Блестящо представяне на танцьорите от Борима

05.08.2017 г., 11:37
Блестящо представяне на танцьорите от Борима

Над 70 фолклорни състава от България, Русия, Латвия, Молдова, Якутия, Словакия с над 1500 участници участваха в IX Европейски шампионат по фолклор "Euro folk 2017", който се проведе от 30 юни до 9 юли в Несебър, Св. Влас и Поморие.

С медали бяха отличени общо 48 колектива и индивидуални изпълнители. От тях 21 със златни медали, 20 със сребърни и 7 – с бронзови; 7 бяха и номинациите "Златен Орфей".

Сред тази невероятно оспорвана и престижна надпревара впечатляващо беше представянето на танцовия състав "Боримски огън" към НЧ "Напредък – 1908 г." (Борима) с ръководител Радослав Бачевски. След първата им изява журито ги удостои с Диплом за съществен принос в запазването и популяризирането на европейските традиционни фолклорни изкуства, Лауреатско звание и Препоръка за участие в Световния шампионат по фолклор "World folk", който се провежда през август в няколко града на родното ни Черноморие. След второто участие на младите танцьори им бе връчен сребърен медал и диплом "Европейски вицешампиони по фолклор".

Танцьорите от "Боримски огън" се включиха и в дефилето, което премина по улиците на стария град в Несебър. Всички техни участия бяха излъчени онлайн по интернет телевизия "Еврофолк", основен медиен партньор на събитието и ще бъдат включени в месечните предавания на телевизията и излъчени по 20 регионални и национални телевизии.

Членове на ансамбъла-призьор са и нашите съученици Анабел Ковачева, Мишел Дудев и Сияна Кацарска.

 

В старопрестолно Търново – без МОЛ!!
 

Изключително участие в конкурса за поезия "Никола Вапцаров"
 

Поредно участие в Международния екофорум "Сребърна"